Güney Afrika Ülkeleri Destek Verecek

featured

Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC) dün düzenlenen zirve sonrasında yaptığı açıklamada, Güney Afrika ülkeleri birliklerinin KDC’nin doğusunda barış için mücadele yürüteceği ifade edildi.

Açıklamada, tüm bölgesel aktörlerin çabalarının koordine edilebilmesi için SADC, Doğu Afrika Topluluğu (EAC), Büyük Göller betfino Bölgesi Uluslararası Konferansı (ICGLR) ve Orta Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECCAS) ile ortak bir zirve yapılmasına Afrika Birliği’nin olumlu yanıt verdiği aktarıldı.

Topluluğun güvenlik örgütünün başındaki isim olan Namibya Devlet Başkanı Hage Geingob, SADC’nin hem Doğu Afrika Topluluğu hem de diğer bölgesel güçlerle KDC hükümetini desteklemek için çalışacağını açıkladı.

SADC, aralarında Güney Afrika, Angola ve Madagaskar gibi ülkelerin olduğu 16 üyeden oluşuyor.

KDC’nin Ruanda, Uganda ve Burundi sınırının bulunduğu doğusu, 20 yılı aşkın süredir altın ve kobalt gibi madenlerin kontrolünü betfino giriş sağlamaya çalışan silahlı grupların saldırıları ve çatışmalarına sahne oluyor.

Doğu Afrika Topluluğu, isyancı 23 Mart Hareketi’nin (M23) ilerleyişi sonrası Goma ve çevresinde barış gücü askerleri konuşlandırmıştı.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!