Güneş Paneli Modelleri Neler?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan güneş panelleri farklı modellerde kullanıma sunuluyor.

featured

Günümüzde yaygın olarak kullanılan güneş panelleri farklı modellerde kullanıma sunuluyor. Paneller güneşten gelen ısıyı ve ışığı kullanarak güneş enerjisine çevirme görevi görüyor. Her geçen gün gelişerek kullanışlı bir hal alan paneller günümüzde farklı alanlarda kullanılıyor. Önceki yıllarda yapılarda kullanılan panellerden artık farklı birçok alanda faydalanmak mümkün… Kullanım alanı değişen paneller kullanım alanına uygun olması için farklı modellerde üretiliyor. Peki, güneş paneli modeli neler?

  • Polikristal paneller
  • Monokristal paneller

Güneş panellerinin modelleri ikiye ayrılıyor. Polikristal modeller ve monokristal modeller olmak üzere kullanılıyor.

Polikristal Güneş Paneli Nedir?

Güneş paneli modelleri arasında sıklıkla kullanılan model Polikrisyal paneller oluyor. Polikristal paneller günümüzde en yaygın kullanılan panel modeli oluyor. Bu panel modelinde kullanılan silikon ham madde halindeyken eritiliyor. Eritilen silikon kara hücre haline getiriliyor. Bu sayede maliyet daha düşük oluyor. Düşük maliyetli olması sayesinde yapılarda kullanılıyor. En yaygın kullanılan panel modeli olsa da verimliliği kıyaslandığında monokristal panellere göre düşük verimlilik sağlıyor.

Panel satın almak ya da kullandığı paneli değiştirmek isteyenler polikristal panel tercihi yapabilir. Güvenilir ve doğru hizmet için SB Solar Enerji A.Ş. firması tercih edilebilir. uzman kadro eşliğinde hizmet veren firma günümüzün önde gelen isimlerinden biridir. Doğru fiyat aralığında profesyonel panel hizmeti verilmektedir. İhtiyacınıza ve kullanım alanınıza en uygun panel seçimini firma ile yapabilirsiniz.

Monokristal Güneş Paneli Nedir?

Günümüzde kullanılan panel modellerinden bir diğeri ise monokristal panellerdir. Güneş paneli satın al işlemi için monokristal panel modelini tercih edebilirsiniz. Her iki panel modelinin taşıdığı özellikler birbirinden farklıdır. Bu farklılıklar sayesinde panellerin kullanım alanları da farklılık göstermektedir. Monokristal paneller uzay istasyonlarında ve uydularda kullanılır. Aynı zamanda ileri teknoloji ürünlerde kullanılmaktadır. Verimliliği fazla olduğu gibi fiyatı da yüksektir. Güneş paneli fiyatları modele göre değişmektedir. Kullanım alanınıza ve kullanım amacınıza en uygun güneş panelini tercih etmek için profesyonel destek alabilirsiniz. SB Solar Enerji ailesi tam donanımlı firmayla hizmet vermektedir. Sektörün güvenilir ismi olan firma ihtiyaç ve isteklerinize doğru çözümler sunacaktır.

 

Adres     : Fevzi Çakmak Mah. 10557 Sok. No:2 42210 Karatay/KONYA

Website   : https://sbsolar.com.tr/

Instagram : https://www.instagram.com/sbsolaras/

E-mail    : [email protected]

Tel       : +90 (850) 885-18-42

Tel       : +90 (332) 342-79-32

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!