Gelinliği En Şık Hale Getiren Ufak Süslemeler

featured

Hangi düğün konseptini uygularsanız uygulayın, gelinlik her koşulda dikkati çeken en önemli unsurlardan biri olarak görülüyor. Biz de düğün telaşı öncesinde her detayı düşünülmüş bir gelinliğin hangi ufak süslemelere ihtiyaç duyabileceği irdeledik. Gelinlik ve süslemeler ile ilgili daha detaylı bilgi ve fikir isterseniz DüğünBuketi.com aracılığıyla isteğinize hızlıca yanıt alabilirsiniz.

Gelinliğe Detay Kazandıran Ufak Süslemeler

 

Gelinin kendi şıklığını yaratmasının en önemli unsuru gelinlik modelleri oluyor. Gelinlik, düğünün türüne ve gelinin kendi vücut tipi ile isteğine göre hazırlanıyor. Bunun dışında ise gelinlikle uyumlu ufak süslemeler, gelinliğin daha ön planda olmasına ve gelinin kendi güzelliğini ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor. Peki ufak süslemeler eşliğinde büyük bir fark yaratmak nasıl mümkün olabiliyor?

Hazırladığımız listeye göz atarak düğün öncesi kendinizi şık ve güzel hissedebileceğiniz detayları ön plana çıkarabilirsiniz. Düğününüzdeki detayları en ince ayrıntısına kadar planlamak için ise DüğünBuketi.com aracılığıyla bilgi alabilirsiniz.

 

Gelin Saçı ve Makyajı Hazırlıkları

 

Gelinlikle beraber gelin saçı ve makyajı da düğündeki şıklığınızda kritik bir rol oynuyor. Sade ve gösterişli olarak değerlendirebileceğiniz saç ve makyaj unsuru, profesyonellerin elinde bambaşka görsel harikalara dönüşebiliyor. Saç ve makyaj, gelinliğin stili ile beraber kullanılacak ufak süslemelere göre yaratılabiliyor.

Gelinliğin modeli ve önemli bir süsleme olarak duvak, saç ve makyajı belirlemede önemli bir detay olarak karşınıza çıkıyor. Öncelikle gelinlik modeline de siz karar verdiğiniz için bir şekilde zihninizde  saç ve makyajı hazırlıklarını da hayal edebilirsiniz.

Yine duvağın modeline göre saç ve makyajı da zihninizde önceden yaratarak kuaförünüze gidebilirsiniz. Düğün makyajı için daha çok porselen ve aydınlatıcı bir yüz öneriliyor. Saçta ise tamamen isteğinize ve saçın o anki durumuna göre bir model tavsiye ediliyor.

Ayrıca gelin saçı ve makyajı konusunda kafanız karışık ise trend gelin saçı ve makyajı önerilerine göz atarak fikir alabilirsiniz.

 

Gelin Çiçeği Süslemeleri

 

Düğün konseptine göre karar verilecek en önemli süslemelerden biri de gelin çiçeği – buketi oluyor. Kır düğünü, salon düğünü ya da sade bir nikah fark etmeksizin gelinlik deyince hemen akla gelen gelin çiçeği de ihmal edilmiyor.

Gelin çiçeği süslemelerinde ise beyaz lale ve papatya kullanımı öne çıkıyor. Yapay ya da canlı çiçek kullanıldığında; gelin buketinde, gelinliğin sade veya gösterişli yapısı da tercihi belirliyor. Gelinlik ve duvağın modeli ile öne çıkan gelin buketi, birbirinden farklı renkli bir süsleme ya da tek rengin sadeliği ile düğüne hazır hale geliyor.

 

Duvak Modelleri

Gelinliğin en önemli tamamlayıcısı olarak duvak, farklı modeller dahilinde size alternatif seçenekler sunuyor. Seçenekleri değerlendirmede kesin kararı ise gelinlik modeliniz belirliyor. Duvak modelleri; tesettür, dantel, kısa, uzun, işlemeli incili, tül, pelerin ve kep biçiminde olabiliyor. Yüzlerce duvak modeli esasen sizin isteğinize göre tekrardan yapılanıyor ve ortaya yeni bir model çıkarılıyor.

Gelinliğin en şık takısı olarak görülen duvağı, işlemeli ya da sade bir şekilde tercih edebilirsiniz. Ayrıca düğün konseptine göre de duvağınızın dikkat çekici ya da daha az ön planda olmasını da sağlayabilirsiniz.

Gelinlik Takıları

Duvaktan sonra ise gelinliği gerçekten süsleyecek takılara karar vermeniz gerekiyor. Takı konusunda oldukça kararsız olabilir ya da hiç takı takmak istemiyor olabilirsiniz. Tamamen sizin istek konseptinize ve takılarda aradığınız unsura göre kararınızı kesinleştirebilirsiniz.

Karar verirken ise en önemli göstergelerden biri gelinlik modeliniz ve saç – makyajınız olacağı için öncelikle gerekli ön detayları planlamanız gerekiyor.

Gelin Arabası Seçimi

 

Gelin arabası çoğunlukla gözlerden kaçan bir düğün süslemesi olarak karşınıza çıkıyor. Gelin ile beraber damadın da görüntüsünü ve düğün konseptini destekleyen gelin arabası, lüks veya sade bir şekilde görünebiliyor.

Süslemelerle birlikte öne çıkan gelin arabası seçiminde ise gelinlikten önce düğün konsepti karar verici oluyor. Bununla birlikte gelinin ve damadın giyimi de gelin arabasıyla uyum taşımak açısından önemli görülüyor.

Bir örnek verirsek, düğünde vosvos kullanımı daha çok kır düğünü konsepti ve sade bir gelinlik eşliğinde tercih ediliyor. Ayrıca çiçekli süslemeler, renkler ve aksesuarlar da çoğu zaman gelinin giyimi ile uyumlu olacak şekilde seçiliyor. Gelin arabası seçiminde kiralama yöntemini tercih ederek özel gününüzde isteğinize göre lüks, klasik ya da konsepte uygun bir araba modeli bulabilirsiniz.

Nikah Şekeri ve Hediyelikler

 

Düğündeki konuklara hediye etmek için gerekli görülen süslemeler ise nikah şekeri ve çeşitli hediyeler oluyor. Nikah şekeri süslemesini satın alabileceğiniz gibi kendiniz de yaratabilirsiniz. Düğün konseptine göre klasik ya da özel tasarım bir süsleme eşliğinde nikah şekeri siparişi verebilirsiniz.

Kişisel tercihlerinize uyacak bir süsleme ve tasarım için DüğünBuketi.com adresinden nikah şekeri ve hediyelikler sipariş edebileceğinizin firmaları araştırabilirsiniz.

 

 

Düğün Davetiyesi Seçenekleri

 

Düğünün habercisi düğün davetiyesi ise çiftlerin en değer verdiği detaylardan biri oluyor. Düğün davetiyesinde de diğer süslemeler gibi klasik ya da yenilikçi odaklı olmak mümkün. Özel bir düğün organizasyonu planlıyorsanız organizasyonun özelliğine vurgu yapacak bir davetiye hazırlayabilirsiniz.

Davetiyenin sizin için özel bir anlamı olmayacağını düşünüyorsanız da klasik davetiye modellerine göz atarak kararınızı verebilirsiniz. Düğün davetiyesi seçenekleri için özel düğün davetiyesi üreten firmalarla iletişime geçebilirsiniz.

Davetiye seçenekleri arasında ise en çok vintage tarz, zarflı tasarım, minimal yarım zarf tasarımlı ve çiçek desenli davetiyeler öne çıkıyor. Talebinize göre yaratıcı tasarımlar ve mizahi ögeler içeren davetiyeler de hazırlanabiliyor.

 

En özel günlerinizden birinde, gelinliğinizle beraber görüntünüzü tamamlayacak ufak süslemelere değindik.  Değindiğimizin gelinliği süsleyen detaylarla ilgili gerekli tüm öneri ve fiyat bilgisi için DüğünBuketi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!