Ethereum Nedir, Nasıl Hesaplanır?

featured

Kripto para denildiğinde en çok merak edilen coinlerden biri olan Ethereum Vitalik Buterin tarafından ortaya çıkarılmıştır. Kendisi tarafından yapılan açıklamaya göre bitcoin piyasanın altını olarak kabul edilirken ethereum ise dijital paraların petrolü olmaktadır. Sahip olduğu blok zincir yapısı ile piyasada farklılık gösteren ethereum (ETH), madencilik ve blok zincir üretim süresi yönünden de kendine özgü özellikler barındırır.

Örneğin kripto para madenciliği yapılırken Bitcoin ve diğer altcoinlerde olduğu gibi CPU ve ASIC madenciliği kullanılmaz. Bunun yerine GPU madenciliği tercih edilir. Ekran kartları daha efektif ve etkili olarak bilinir. Bunları kullanabilmek için birtakım küçük yazılımlara ve iyi bir ekran kartına ihtiyacınız olacaktır. Tüm madencilik işlemlerini gerçekleştirebilmeniz için bir cüzdanınızın olması gerekir. Bu cüzdanları güvenilir bir siteden çok kısa süre içerisinde oluşturabilirsiniz. Kullanacağınız site sayesinde güncel ethereum TL fiyat değerlerine de ulaşabilir, dilerseniz cüzdan bakiyeniz kadar alım satım yapabilirsiniz.

Ethereum Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Bilindiği üzere kripto para alımlarında kullanıcılar doğrudan madencilik yapabilir ya da online siteler üzerinden dijital para alıp satabilirler. Bu tür işlemlerde madencilik ve fiyat hesaplaması yapmanız kârlılığınızı artıracaktır. Hesaplama yaparken anlık ethereum TL kuru ile hesaplamalarınızı sürdürmeniz gerekir. Doğru hesaplamayı yapabilmek için online platformlarda yer alan hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Ethereum’a karşılık gelen para birimini seçerek hesaplamayı tamamlayabilirsiniz.

Genellikle ethereum Türk lirası karşılığı da merak edilir. Elinizdeki ya da almak istediğiniz ethereum değerini araca yazdığınızda buna karşılık olan Türk lirası değeri araç tarafından otomatik olarak hesaplanır. Hesaplamalarda yapılan son işlem değeri esas alınır. Bu değerler anlık olarak değişeceğinden hesaplamalarda dikkatli davranmak gerekir.

Satın Alınan Ethereum Nasıl Saklanır?

Ethereum fiyat değişimlerinden yararlanıp istediğiniz miktar kripto para aldığınızda bunları mobil, masaüstü, çevrim içi ya da donanım cüzdanlarda muhafaza edebilirsiniz. Genellikle bireysel koruma yöntemleri bulmak daha zor bir süreç içerdiğinden diğer servis sağlayıcılar tarafından oluşturulmuş cüzdanları kullanabilirsiniz. Özellikle bitlo.com hep sahip olduğu avantajlı seçenekler hem de yüksek güvenlikli cüzdan desteği ile kripto para alım, satım ve muhafaza işlemlerinizi rahatlıkla yapmanızı sağlayacaktır. Kripto para işlemlerinde ihtiyacınız olan tüm verileri bir arada bulunduran site kullanışlı tasarıma sahiptir. Böylece merak ettiğiniz tüm sorulara anında yanıt bulabilir, alım satım taleplerinizi yerine getirebilirsiniz. Kullanıcı odaklı oluşturulan sitede ethereum TL işlemlerinizle ilgili soru ve sorunlarınıza anında çözüm için online canlı destek hizmeti de mevcuttur.

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!