Erdoğan, Hatay’daki Engelli Merkezini Açtı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) yerleşkesinde yer alan Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Merkez, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Valilik, HMKÜ, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Fiziksel Engelliler Vakfı ve Türk Telekom…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) yerleşkesinde yer alan Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Merkez, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Valilik, HMKÜ, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Fiziksel Engelliler Vakfı ve Türk Telekom iş birliğiyle hayata geçirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezi gezerek Fiziksel Engelliler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tatar’dan bilgi aldı. Ortez-protez rehabilitasyon hizmetlerinin sunulduğu alanda incelemelerde bulundu. Ayrıca, 3D yazıcı ile protez ölçümü yapılan bir çocukla ilgilenerek Engelli Merkezi’nin özel ihtiyaçlara yönelik tasarlanmış yapısını yakından gözlemledi.
Erdoğan, merkezde bulunan çeşitli alanları ziyaret ederek engelli bireyler ve ailelerinden gelen sorunları dinledi. Heykel, mozaik alanı, kütüphane, sinema-tiyatro, hamam ve kafe gibi birçok farklı birimin yer aldığı merkezde, engellilerin ihtiyaçlarına yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor.
Program sonrası sosyal medyada paylaşım yapan Emine Erdoğan, Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin önemine vurgu yaparak, engelli bireylerin yaşama dair umut dolu hikayelerine tanıklık ettiğini belirtti. Merkezin ortez-protez ve rehabilitasyon ünitesini ziyaret eden Erdoğan, engellilerin azmi ve mücadelesinin herkese ilham verdiğini ifade etti.
Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi, 6 Şubat 2023’teki depremlerde uzuvlarını kaybeden ampute bireyler için özel olarak tasarlandı. Protez-ortez üretim merkezi olarak inşa edilen merkezde, fiziksel ve psikososyal iyileşmenin desteklenmesi hedefleniyor. Heykel, kil, origami, mozaik, ahşap oyuncak tasarımı gibi alanlarla birlikte kütüphane, sesli kütüphane, sinema-tiyatro salonu ve spor alanları da merkezin içerisinde yer alıyor.
Erdoğan’ın Hatay’daki Engelli Merkezi ziyareti, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik atılan önemli bir adımı simgeliyor.