En fit Antalya, en stresli İstanbul!

featured

Yoga, fitness, meditasyon, uyku ve beslenme gibi farklı kategorilerin yer aldığı, bünyesinde alanındaki profesyonel eğitmenleri barındıran İyi Yaşa App, Türkiye’nin 2022 “İyi Yaşam” haritasını çıkarttı. Uygulama istatistiklerine göre fitness kategorisi en çok Antalya’da kullanılırken, ‘Stresten arınma meditasyonu’ dersi en çok İstanbul’da tercih edildi.

2021 yılı Eylül ayından bu yana 137.887 kez indirilen İyi Yaşa App’teki dersler, aylık 29.900 aktif kullanıcısı tarafından toplamda 2.753.719 dakika izlendi. 10 farklı kategoride 500’den fazla içeriğin izlenme verilerini açıklayan İyi Yaşa App’’ten öne çıkan başlıklar şöyle:

Stresten Arınma Meditasyonu ilk sırayı aldı

Türkiye’de 2022 yılında en çok izlenen ders,“Stresten Arınma Meditasyonu” oldu. Dünya üzerinde yükselen trendler arasında yer alan yüz yogası, İyi Yaşa App’te de ilgi gördü. En çok izlenen derslerden 2. si “Yüz Yogası: Gıdı ve Çene Hattı Masajı” olurken, “30 Dakikalık H.I.I.T Workout” dersi ise listede 3. sırada yerini aldı.

Fitness kategorisinin en fazla uygulandığı şehir Antalya oldu. Yıl boyunca en fazla kalori harcanan şehir olan Antalya’da fitness kategorisindeki en çok yapılan ders 10 Dakikada Sımsıkı Karın Egzersizi oldu. Yoga Kategorisinin en fazla ilgi gördüğü şehir İzmir oldu. Yıl boyunca bedenlerini canlı ve zinde tutan İzmirlilerin bu kategoride en çok tercih ettiği ders; Detoks Yoga oldu. Farkındalık Kategorisinde liderlik İstanbul’un. Koşuşturmacanın ve yoğunluğun çoğu zaman zorlayıcı bir hal aldığı şehirde, İstanbulluların yıl boyunca en çok tercih ettiği ders; Stresten Arınma Meditasyonu oldu.

Gaziantepliler Vegan Oldu!

Damak tatlarına oldukça düşkün olan Gaziantepliler uygulama üzerinden mutfak kategorisini en aktif kullanan şehir olarak ön plana çıkıyor. Gazianteplilerin en çok uyguladıkları tarif ise vegan lazanya tarifi oldu.

Gençler ‘İyi Yaşa’ diyor

Cinsiyet dağılımına bakıldığında, 2022’de kadın kullanıcılar erkek kullanıcılarına göre daha aktif yaşadı. Yıl boyunca İyi Yaşa’nın kullanım oranı, kadınlarda yüzde 53 iken erkeklerde yüzde 47 olarak hesaplandı. Yaş dağılımı göz önünde bulundurulduğunda 2022’deki en aktif yaş aralığı, dijital alanlarda daha aktif grup olan 18-24 olarak (Yüzde 28) hesaplandı. 25-34 yaş arası yüzde 26 ile ikinci sırada yer alırken, 35-44 kullanıcıların yüzde 23’ünü oluşturuyor. 45-54 yaş arası yüzde 14’lük bir grup olurken, yüzde 2’lik kesim 65 yaş üstünü temsil ediyor.

Liderlik Astrolojide

Kullanıcılarımız her hafta güncellenen Haftalık Burç Yorumlarını çok sevdi! 2022’de en çok okunan blog yazılarında liderlik Astroloji kategorisinde. Totalde 98.952 kere ziyaret edilen blogda Burç Yorumlarını “Kolajen Hakkında Tüm Merak Edilenler”, “Spor Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler” takip etti.

Portekiz ve Brezilya da ‘iyi Yaşa’ diyecek

Verimli bir yılı geride bırakan İyi Yaşa, yeni senede daha çok insana ulaşmak için ilk adımlarını attı! 2022’nin son çeyreğinde içeriklerini Portekizce’ye çeviren İyi Yaşa, 2023’ün ilk çeyreğinde Brezilya, Portekiz ve MENA pazarına açılmayı hedefliyor. Bununla birlikte uygulamaya eklenecek yeni fonksiyonlar ve yeni içerik kategorileri ile iyi yaşam’a bütünsel yaklaşıp, “Her an, Herkese ve Her Yere İyi Yaşam” vizyonuyla çalışmalarına devam ediyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!