Diş estetik uygulamalarında neler yapılabilir?

featured

Diş estetiği uygulamalarının başkenti İstanbul’un gözde kliniği Ixora Life Clinic ile sizler için Diş Estetik Uygulamalarını konuştuk.

Yüzümüzde gülme, konuşma, mimikler ile ortaya çıkan en önemli ve en dikkat çeken bölge şüphesiz ki dişlerdir. Bundan dolayı herkes inci gibi dişlere sahip olmak istemektedir. Günümüz teknolojisi ise buna olanak sağlayan çeşitli uygulamalar ile hayatımızdadır. Bu uygulamalar hasta şikayeti doğrultusunda imkanlar ve sınırlar göz önünde bulundurularak hastaya uygulanır. Uygulama öncesinde röntgen çekmek, model incelemesi ve analizi yapmak diş estetiğinde önemlidir. Diş estetiği uygulamalarının temel amacı hastanın görünüş kaygısı olmadan özgürce gülebilmesi ve konuşabilmesidir. Çünkü dişler sosyal hayatın bir parçası durumundadır. Çeşitli diş estetiği uygulamaları bulunsa da en sık yapılan uygulamalar Hollywood smile sahip olmak için yapılan diş beyazlatma ve implant tedavileridir.

Diş estetiği denince akla gelen ilk uygulama Hollywood Smile, gülüş tasarımı işlemlerinin belkemiğini oluşturuyor.

Hollywood smile güzel ve parlak bir gülüş için yapılan adından da anlaşılabileceği gibi gülüş tasarımı uygulamasıdır. Hollywood smile medikal değil kozmetik bir uygulamadır. Bu işlemin temel amacı Hollywood yıldızları gibi bir gülüşe sahip olmaktır. Dolayısıyla ilk olarak dijital ortamdan işlem sonrası planlanır ardından işlem yapılır. Hollywood gülüşüne sahip olmak için yapılan uygulamalar diş beyazlatma ve implant tedavisidir.

 

Diş Beyazlatma ile ışıltılı bir gülümsemeye nasıl kavuşabileceğinizi  Ixora Life Clinic sizler için anlattı.

Dişler doğuştan ya da günlük hayattaki alışkanlıklara bağlı olarak sararabilirler. Düzenli olarak fırçalansa bile hastanın istediği beyazlığa ulaşamayabilirler. Hasta bu durumda diş beyazlatma işlemini yaptırmayı düşünebilir. Diş beyazlatma diş minesine bu işleme özel olarak üretilen jellerin lazer yardımıyla aktive edilmesiyle uygulanan bir işlemdir. Diş beyazlatma bazı durumlarda hastanın isteğine bağlı olduğundan kozmetik bir işlem olarak anılsa da bazı durumlarda ihtiyaç olmasından dolayı yapıldığından medikal bir işlem olarak da anılmaktadır. İşleme engel herhangi bir sağlık problemi bulunmayan, diş ve diş eti sorunu olmayan herkes diş beyazlatma işlemini yaptırabilir. İlk olarak hastanın var ise çürüklerine ve diş eti problemleri tedavi edilir ardından diş beyazlatma işlemi yapılır. Diş beyazlatma işleminin medikal sayıldığı durumlar ise diş yapısından dolayı oluşan renk bozuklukları, erken yaşta antibiyotik kullanımı, aşırı flora maruz kalma şeklindedir. Diş beyazlatma işleminin başarısı da yine dişin renklenmesinin nedenine ve diş yapısına bağlıdır. Uygulama öncesi ve sonrasında yapılan bakımlar da yine işlem başarısında etkilidir.

Diş beyazlatma öncesinde hastaya ilk olarak diş bakımı yapılıp diş taşlarının temizlenmesi ardından diş beyazlatma işlemine başlanılması gerekir. Diş temizliği yapıldıktan sonra diş etlerinin zarar görmemesi için beyazlatıcı özelliğe sahip jel uygulanır. Diş beyazlatma seansları arasında hastanın renklendirici besinlerden uzak durması, sigara alışkanlığına sahip olanların tüketimi en aza indirmesi gerekir. Diş beyazlatma işlemi hastaya göre 2-3 seans ve 1 saat süren bir işlem olup dişe hiçbir zararı bulunmamaktadır.

 

İmplant Tedavileri Nedir?

Özellikle ön bölge diş kayıplarına çare olarak tasarlanan implant tedavileri çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek amaçlı yapılan yapay diş kökleridir. İmplant tedavileri uzun süreli kalıcı hastaya çiğneme fonksiyonu kazandıran köklerdir. İmplant tedavileri 18 yaşını ve yüz, çene kemik gelişimini tamamlamış kişilere yapılır. İmplant tedavilerinde kullanılan yapay diş kökleri zirkonyum maddesinden yapıldığı için oldukça dayanıklıdır.

İmplant tedavisinin gerekli görüldüğü durumlarla ilgili konuşan  Ixora Life Clinic ekibi, şunları söyledi;

1) Alt ve üst çenede hiç diş olmayan durumlarda,

2) Hastanın protez kullanamadığı durumlarda,

3) Büyük azı dişlerin kaybında,

4) Arka bölgede hiç diş bulunmadığı durumlarda,

5) Uzun dişsiz boşluklarda,

6) Tek diş kaybında eksik diş yerine implant kaplaması şeklindedir.

 

İmplant tedavileri aslında uzun ve karmaşık bir sürece sahip olan uygulamalardır. İşlem süresi hastanın yüz ve çene kemik yapısına göre değişmenin yanı sıra ortalama olarak yarım saat veya birkaç saat arasında değişmektedir. İmplant tedavisinin tam olarak iyileşmesi 4-5 hafta veya 8-12 hafta sürerken işlem seansları 2-4 seanstır.

Hollywood smile için gerekli görülen implant tedavileri ve diş beyazlatmanın ardından hastanın istediği gülüşe sahip olması beklenir. Bu uygulamaların yanı sıra diş eti estetiği de yine yapılabilecek uygulamalar arasındadır. Eğer hasta diş etlerinden şikayetçiyse veya çekilmeler rahatsızlık vermeye başlamışsa diş eti estetiği yapılır. Diş eti estetiğinde diş etinde var olan asimetrik duruşlar veya çekilmeler düzeltilerek diş eti düzenlemesi yapılır. Bu işlemin diğer adı pembe estetiğidir. Diş eti estetiğinden sonra Hollywood smile işlemleri sonlanmış olur.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!