Çocukların Okuma Yeteneği Altyazılı TV Programlarıyla Gelişiyor

featured

Firma tarafından yapılan araştırmaya göre çocuklar için altyazılı TV programları önemli

Eğitim yazılımı alanında faaliyet gösteren bir firma, dört ila yedi yaş arasındaki çocukların okuma yeteneğini geliştirmenin etkili bir yolunun, TV programlarını veya çizgi filmleri altyazılı olarak göstermek olduğunu açıkladı. Firma yetkilileri yaptıkları açıklamada, televizyon izlemenin eğitici bir aktivite haline getirilebileceğini belirtti.

Altyazılar çocuklara kelime dağarcığını geliştirmek için fırsat sunuyor

Firma sözcüsü, altyazıların çocuklara kelime dağarcığını genişletme ve onları daha yetkin okuyucular haline getirme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. “Bunu akşam yemeğine gizlice sebze koymak gibi düşünmeyi seviyoruz, çocuklar bunu fark etmiyor ama onlara çok iyi bir şey yaptığınızı biliyorsunuz,” diyen firma sözcüsü, altyazıların çocukların okuma becerilerini olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Yapılan analizler çarpıcı sonuçlar ortaya koydu

Araştırmacılar, çocuklara yönelik televizyon programlarının 1000 bölümünü analiz ederek en çok “yüksek frekanslı kelimeye” sahip programları belirledi. Analiz sonucunda “anne, baba, insanlar, bak, dedi, ev, orada, ne zaman, ne, o ve onlar” gibi kelimelerin en sık oranda geçtiği tespit edildi. Ayrıca İngiltere’deki çocukların her gün ortalama 3 saat 16 dakikayı televizyon izleyerek geçirdiği de araştırma sonuçları arasında yer alıyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!