Çocuklarda Ortodontik Tedavilerin Avantajları Nelerdir?

featured

 

 

Çocuklarda ortodonti tedavisi, çocuğunuzun gelişen ağzındaki sorunları tespit etmenin ve dişlerinde oluşan hasarın yaşam boyu sürecek sorunlara dönüşmeden tedavi etmenin harika bir yoludur. Aynı zamanda bir çok çocukluk problemini çözmenin de cevabı olabilir. Ortodontik tedavi ile çözülebilecek bazı şeyler sizi şaşırtabilir! Çocuğunuzun ortodontist ziyaret etmesinin fayda sağlayabileceği avantajlara hep birlikte göz atalım.

 

Erken Tanı

 

Çocuğunuzun ortodontisi, ağız  ve çene gelişiminde herhangi bir kritik sorun olup olmadığını ilk fark eden kişi olacaktır. Bazen bu sorunları erken yaşta yakalamak, çocuğunuzu  gelecekteki olası ameliyatlardan ve komplikasyonlardan kurtarabilir. Çocuğunuzun hemen tedaviye ihtiyacı yoksa, ortodontist onları yakından takip ederek dişlerinin ve çenesinin düzgün bir şekilde hizalandığından emin olmak için gelişimlerini izleyebilir. Böylece çocuğunuz gelecekte bir problem yaşamayacaktır.

 

Güveni Artırır

 

Çocuğunuzun büyürken benlik saygısı ile mücadele etmesi doğaldır. Çarpık dişlere sahip olmak bazen bu güvensizliklere neden olabilir veya daha da kötüleştirerek çocuğunuzun gülümsemesine karşı olumsuz duygular beslemesine neden olabilir. Diş  telleri, çocukların  düz dişlerin yolda olduğunu bilerek güvenlerini yeniden kazanmalarına imkan sağlar. Geleneksel metal diş telleri tercih eden çocuklar her randevuda lastiklerinin rengini değiştirerek ortodontik tedaviler en iyi şekilde faydalanabilirler. Çocuklarınız bu sayede gülümsemeyi asla bırakmak istemeyecekler!

 

Konuşmaya Yardımcı Olur

 

Bir çocuk konuşmaktan çekindiği zaman çoğu zaman insanlar bunu dişlerine bağlamazlar. Bununla birlikte, çocuğunuzun dişleri veya çenesi düzgün hizalanmazsa, konuşma güçlüğünün ana nedeni bu olabilir. “S” ve “T” harflerinin peltekleşmesi, geveleyerek telaffuz edilmesi ve yanlış telaffuz edilmesi en yaygın bozukluklardır. Ancak doğru bir ortodontik tedavi bu sorunu ortadan kaldırabilir.

 

Çocuklarda ortodonti tedavisi için https://www.canerbalta.com/ adresini ziyaret ederek detaylı bilgi almak isteyebilirsiniz.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!