Burun Estetiği Nedir Nasıl Yapılır

featured

 

Burun estetiği kişilerin burnunda meydana gelen kemik kıkırdak et ve kemer sorunları için son teknoloji ve imkanlar doğrultusunda kendini geliştirmiş olan bir tür estetik ameliyat işlemidir. Bu tedavi son derece etkili sonuçlar veren bir işlemdir. Burun estetiği ameliyatı iki farklı yöntem ile yapılan ve her iki yöntemde de başarılı sonuçlar alınabilen ameliyattır.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Kapalı burun ameliyatı ve açık burun ameliyatı olarak iki farklı şekilde kendini gösteren bu tedavi türünde açık ameliyat daha ileri seviyede bulunan burun sorunları için kullanılır. İleri seviyede kemik ağrıları ve burun ucu sorunlarında kullanılan açık ameliyatta burun içinde bulunan kemik ve dokuları görmekte son derece mümkündür. Kapalı burun ameliyatında ise kişiye genel anestezi uygulanarak iki veya üç saatte tedavi tamamlanmış olur.

Oluşabilecek şişlik ve yaraların en az seviyeye indirildiği bu tedavi işleminde kişinin burun içine kesiler atılır ve burun küçültülüp kemik yapıları düzeltilebilir. Burun estetiği uygulanmadığı taktirde ise kişi yeteri kadar veya düzenli bir şekilde nefes alamaz. Buda kişinin akciğerinde sertleşme sorununu meydana getirirken kimi zaman ise kişinin kendini yorgun hissedip uyku kalitesinin zayıflamasına neden olur.

Burun Estetiğine Neden İhtiyaç Duyulur?

Uygulanan burun estetiği burnu yüz ölçümüne göre daha büyük veya daha küçük olan kişilere uygulanan bir işlemdir. Burun estetik tedavisine ihtiyaç duyan kişilerde bazı durumlarda ise burnunda kişinin sosyal hayatını olumsuz etkileyen bir sağlık sorunu olan kişiler tercih eder. Bu Tedaviye ihtiyaç duyan kişiler kimi zaman sadece estetik görünüm için tercih edip kimi zaman ise tıbbi nedenler doğrultusunda kişiler burun estetiği ameliyatına gerek duyabilirler. Bir diğer adı Rinoplasti olan burun estetik ameliyatı burnun yeniden şekil almasına kemiklerin düzene girmesine de son derece katkıda bulunur.

Kişinin burun içinde bulunan et kıkırdak doku ve kemik sorunları kimi zaman sağlığını olumsuz etkileyecek şekillerde gelişme gösterebilir. Bu nedenden dolayı hasta burun estetik ameliyatı olmaya mecbur kalabilir. Gelişen imkanlar ve şartlar doğrultusunda kendini yenileyebilen burun estetik ameliyatı eskisi çözümler olmaması nedeni ile artık daha kolay ve daha ağrısız bir şekilde yapılabilmektedir.

Burun Estetik Ameliyatı Öncesi Ve Sonrası

Burun estetik ameliyatı öncesi ve Sonrası kişilerin dikkat etmesi gereken belirli hususlar bulunur. Burun estetik ameliyatı öncesi kişiler belirli muayenelere tabi tutulur. Kullanmış olduğu bir ilaç veya tedavi var ise bu konu hakkında doktoru bilgilendirmesi gerekir. Aynı zamanda ameliyat sonrasında ise burnu temizlemek ve bakımını yapmak adına verilen ilaçları ve spreyleri en düzgün şekilde kullanması gerekir.

Ameliyattan üç saat sonra beslenmeye başlanıp ilk günlerde acılı ve baharatlı gıdalar tüketmemeye özen göstermelidirler. Burun estetiği sonrasında ağrı ve acı olması normal olup tedaviden sonraki ilk zamanlar yüksek yastıkta yatılması tavsiye edilir. Aynı zamanda kişiler burun estetiği fiyatları hakkında da önceden yeterli bir bilgiye ulaşması gerekir.

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!