Bursa Teknik Üniversitesi Öğrencilerinden Görme Engellilere Destek Projesi

Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) Edebiyat ve Münazara Topluluğu ile Eğitim Destek Erişim Ağı Derneği üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında engelli öğrencilerin hayatına dokunabilmek amacıyla çalışmalar yürüttü. Görme Engellilere Sesli Ders Notları Üniversiteliler, görme engelli öğrencilere yönelik ders notlarına erişimi kolaylaştırmak amacıyla “Sesli Kampüs”…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bursa Teknik Üniversitesi Öğrencilerinden Görme Engellilere Destek Projesi

Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) Edebiyat ve Münazara Topluluğu ile Eğitim Destek Erişim Ağı Derneği üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında engelli öğrencilerin hayatına dokunabilmek amacıyla çalışmalar yürüttü.

Görme Engellilere Sesli Ders Notları

Üniversiteliler, görme engelli öğrencilere yönelik ders notlarına erişimi kolaylaştırmak amacıyla “Sesli Kampüs” adını verdikleri uygulama geliştirdi. Bu uygulama sayesinde görme engelli öğrenciler, ders notlarını ses kayıtlarından dinleyip çalışma ve tekrar etme imkanı bulacak.

“Sesli Kampüs”, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından ilgili platformlardan indirilerek görme engellilere hizmet vermeye başlayacak. Edebiyat ve Münazara Topluluğu Başkanı Saliha Polat, proje ile ilgili şunları söyledi:

“Bu aplikasyon Türkiye genelindeki görme engelli üniversite öğrencilerine ders notlarını ulaştırmak adına tasarlandı. Türkiye genelindeki bütün üniversite öğrencileri ders notlarını ya uygulama üzerinden ya da kampüslerde oluşturduğumuz sesli odalar aracılığıyla kaydediyorlar. Bunlar da görme engelli üniversite öğrencilerinin kullanımına açık oluyor. Türkiye genelindeki ilk sesli akademik e-kütüphane ağını oluşturduğumuz anlamına geliyor.”

Üniversiteler Arası İşbirliği

Proje, Bursa Teknik Üniversitesi başta olmak üzere diğer üniversitelerin öğrencileri tarafından da destek görmüştür. Polat, projenin genişleyerek tüm üniversite kampüslerine sesli e-kütüphane ağı olarak tanıtılmasını hedeflediklerini belirtti.

BTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıdvan Şimşek de öğrencilerin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek önemli bir projeye imza attıklarını vurgulayarak, öğrencilerin duyarlılığına ve sorumluluk bilincine dikkat çekti.

Öğrencilerin bu projede gösterdikleri çaba ve dayanışma, görme engelli öğrencilerin eğitim hayatına destek olmayı hedefleyen önemli bir adımdır.

Proje, gelecekte daha da genişleyerek Türkiye genelindeki tüm üniversite kampüslerinde görme engellilere sesli eğitim imkanı sunmayı amaçlamaktadır. Bu sayede, görme engelli öğrencilerin ders notlarına erişimi kolaylaşacak ve eğitim hayatları daha verimli hale gelecektir.

Benzer Haberler
Bilgi Üniversitesi’nde final sınavları planlandığı tarihte yapılacak
Bilgi Üniversitesi’nde final sınavları planlandığı tarihte yapılacak
Akademi Giriş Sınavı Oturumları ertelendi
Akademi Giriş Sınavı Oturumları ertelendi
LGS giriş belgeleri erişime açıldı
LGS giriş belgeleri erişime açıldı
Ankara Bilim Üniversitesi ve Unitree Robotics Geleceğin Teknolojileri İçin Güçlerini Birleştirdi
Ankara Bilim Üniversitesi ve Unitree Robotics Geleceğin Teknolojileri İçin Güçlerini Birleştirdi
Konyaaltı İlkokulu’nda Yöresel Halk Oyunları Şenliği Düzenlendi
Konyaaltı İlkokulu’nda Yöresel Halk Oyunları Şenliği Düzenlendi
Ankara Bilim Üniversitesi ve Unitree Robotics Robotik Teknolojilerde Stratejik İş Birliği İmzaladı
Ankara Bilim Üniversitesi ve Unitree Robotics Robotik Teknolojilerde Stratejik İş Birliği İmzaladı
Söz Haber Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SÖZHABER 'de saklıdır.