BIST 100 Endeksi Yükselişte: TCMB Faiz Kararı Sonrası Yatırımcılar Rahatladı

featured

BIST 100 Endeksi 185,58 Puan Arttı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 185,58 puan artışla günü tamamladı. Toplam işlem hacmi ise 139,6 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık ve Holding Endeksleri Değer Kazandı

Bankacılık endeksi yüzde 4,99, holding endeksi ise yüzde 1,84 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi yüzde 6,93 ile iletişim olurken, en çok gerileyen ise yüzde 3,40 ile tekstil deri sektörü oldu.

Küresel ve Yerel Gelişmeler

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyon beklentilerine rağmen yıl sonuna kadar 3 faiz indirimi yapabileceği tahminini sürdürmesiyle pozitif seyir izlerken, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artırım kararıyla BIST 100 endeksinde yükselişler yaşandı.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), faiz oranlarını artırırken operasyonel çerçevede değişiklik yaparak ek sıkılaştırma yapabileceği sinyali verdi.

Yarın Beklenen Veriler ve Analist Yorumları

Yarın yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı takip edilecek. Yurt dışında ise Japonya’da enflasyon ve Almanya’da Ifo iş dünyası güven endeksi önemli olacak. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.200 seviyesinin direnç, 9.000 ve 8.900 puanın ise destek konumunda olduğunu belirtti.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!