Balıkesir İmplant Yapımı Nedir?

İmplant; vücutta eksik olan dişlerin doğru yerine koyulması amacıyla, çenenin içine yerleştirilen genellikle vida biçiminde olan yapay bir diş köküdür.

featured

İmplant; vücutta eksik olan dişlerin doğru yerine koyulması amacıyla, çenenin içine yerleştirilen genellikle vida biçiminde olan yapay bir diş köküdür. Çenemizde bulunan kemik titanyum maddesini vücudumuzun bir parçası gibi algıladığı için implantlar genellikle titanyum maddesinden yapılmaktadır ve implantların çok yüksek olan doku uyumu sebebiyle başarılı olma sansı çok yüksektir. Diş hekimliğinde yaygın bir biçimde kullanım alanı sağlama sebebi; dişinde bir tane eksik olanla, ağzında hiç dişi bulunmayanlara kadar, çok büyük bir alanda uygulanabilir olmasıdır.

Bu yöntem, eksik dişin yanındaki dişlere dokunulmadan gerçekleştirilir. Çiğneme kabiliyetinde bir eksiklik olmaması ve diğer yanında bulunan dişlere müdahalede bulunmadan tedavi fırsatı yaratması; yaşadığımız dönemde implant içeren uygulamaları, en fazla uygulanan tedavi türlerinden biri yapmıştır. Balıkesir implant alanında uzman hekimler ile son derece başarılı tedaviler yapmaktadır.

Ne Zaman Balıkesir İmplant Kliniğine Gidilmeli?

Dişinde eksik olan bireyler hem kullanımda hem de estetik anlamda çok fazla sorun yaşamaktadır. Dişin eksik olmasından dolayı etkili bir çiğneme gerçekleştirilememektedir. Diş kaybı, ağzın kapanış şeklinin de değişmesine sebep olduğu için çene ekleminde problemlere sebep olabilir. Ayrıca oluşan görüntü problemleri ve konuşmada meydana gelen bozulmalar sebebiyle, bireylerin kendilerine güven eksiklikleri de ortaya çıkabilmekte. İmplantlar; çürük veya başka bir sebeple kaybetmiş insanlarda iyi bir ağız sağlığı için doğru bir seçenektir.

Ağızda dişin eksik olduğu kısımlarda zaman geçtikçe çenedeki kemikte erime meydana gelir. Diş çekimi yapıldıktan sonra implant yapılması gerçekleşen erime miktarını büyük ölçüde azaltır. Yandaki dişlerden destek almadığı için normal köprülere göre daha doğru ve risksiz bir uygulamadır.

Çenede son dişteki eksiklikte sabit bir protez yapılamazsa, birey tarafından takıp çıkartılabilen bir protez seçilmediğinde veya tamamen diş olmayan ağızlarda çenede bulunan kemik silikleştiği için normal protez kullanılması zorlaştığında ve protezin ağızda hareket etmesini engellemek için de implant uygulanabilir. Balıkesir implant kliniği bu konudaki tereddütlerinizi gidermek çalışmaktadır. Dent 266 sitesinden destek alabilirsiniz.

Kimlere Uygulanama Yapılabilir?

Dişetleri sağlam ve çenesinde bulunan kemikte implantlara destek olacak düzeyde kemik bulunan, ağız bakımını doğru yapabilen kişiler implant tedavisinde büyük başarı düzeyine sahiptir. Bazen kemiğin sayısı implant yapabilmek için yeterli olmayabilir. Eğer kemikte kayıp fazlaysa, gelişmiş tekniklerle implant yerleştirilebilmesi için doğru alt yapı sağlanıp implantlar yerleştirilebilir.

Kimlere Uygulama Yapılamaz?

İmplant tedavisinin yapılamadığı bazı kişiler vardır. Bunlar;

  • Baş ve boyun kısmına ışın tedavisi yapılmış kişiler
  • Kemikleri henüz doğru oranda büyüme ve gelişime gösterememiş genç kişiler,
  • Çok fazla sigara tüketen kişiler implant yapımı için uygun değillerdir.

Sistemik hastalıklara sahip, vücut sistemini baskılayan ilaç kullanan kişilerin sağlık durumları doktorlarıyla araştırılarak uygun şartlar sağlanabilirse implant uygulaması yapılabilir daha detaylı bilgi almak için Balıkesir implant olarak bize başvurabilirsiniz.

Uygulama Nasıl Yapılır?

Uygulama sıklıkla iki aşamada yapılır. Daha normal bir implant uygulaması için ilk anda implant yapılacak alana lokal anestezi yapılıp o bölgenin uyuşması sağlandıktan sonra dişeti çok dikkatli bir şekilde kaldırılır. Önceden saptanmış olan kemik kalınlığı ve yüksekliği baz alınarak implant için kemikte uygun yer hazırlanır ve yerleştirilir.

İkinci aşamada, implantın kemik ile bir bütün olması için kemiğin durumuna ve uygulama yapılan çeneye göre bir süre beklenir ve daha sonra üstü kapalı olan implantın üstü açılarak diş yerine geçen kısım yerleştirilir. Eğer Balıkesir implant bölgesindeyseniz ve uygulama düşünceniz varsa Dent 266 sitesinden bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.dent266.com/balikesir/implant_tedavisi

 

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!