Bakan Tekin, “Okul Dışı Öğrenme Ortamları” Dijital Platformunu Tanıttı

Bakan Tekin, “Okul Dışı Öğrenme Ortamları” Dijital Platformunu Tanıttı | Eğitim, Öğrenme Ortamları, Müze Gezisi Bakan Tekin, Ankara Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda öğrenme ortamlarının eğitim sürecine daha etkin entegre edilmesi amacıyla öğretmenlerin derste anlattıkları konuya uygun müze, kütüphane ve bilim merkezi gibi mekanlara erişebileceği, sanal turlardan yararlanabileceği “Okul Dışı Öğrenme Ortamları” dijital…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Tekin, “Okul Dışı Öğrenme Ortamları” Dijital Platformunu Tanıttı







Bakan Tekin, “Okul Dışı Öğrenme Ortamları” Dijital Platformunu Tanıttı | Eğitim, Öğrenme Ortamları, Müze Gezisi

Bakan Tekin, Ankara Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda öğrenme ortamlarının eğitim sürecine daha etkin entegre edilmesi amacıyla öğretmenlerin derste anlattıkları konuya uygun müze, kütüphane ve bilim merkezi gibi mekanlara erişebileceği, sanal turlardan yararlanabileceği “Okul Dışı Öğrenme Ortamları” dijital platformunun tanıtım programına katıldı.

Bakan Tekin, öğrenmeyi ve öğrenme ortamlarını konuşurken sınıf sıraları ve dört duvarla kayıtlı bir anlayışı aşmayı ve mekanın da başlı başına bir öğretmen olduğunun idrak edilmesini arzu ettiklerini belirtti. Müze, kütüphane, atölye, bilim merkezleri, tarihi çevre, şehirlerdeki tarihi yapılar, cami ve baraj gibi her ortamın aynı zamanda bir öğrenme ortamına dönüşebileceğinin altını çizdi.

Bakan Tekin, öğrencilerin dikkatini toplayan, merakını diri tutan, sorularını çoğaltan her imkanın öğrenme ortamı olması gerektiğini vurguladı. Öğrenmenin hayatla temas ettiğinde derinleştiğini belirten Tekin, bilginin vakar ve kıymet kazandığı yerin öğrencilerin emek verdiği, ter döktüğü, soru sorduğu, üretime, sanata, tabiata dokunduğu ortamlar olduğunu ifade etti.

Bakan Tekin, bilgiye erişimin hızla arttığını ve öğrencilerin bilginin kıyısından geçtiğini ancak anlamı içselleştiremediğini belirtti. Bu yüzden öğrenmenin öğretilmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, her bilgiye eşlik eden bir düşünce terbiyesi ve iç muhasebe imkanının sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Bakan Tekin, “Okullar ne kadar donanımlı olursa olsun çevresindeki imkanlarla irtibat kurmadıkça çocuğun tecrübe ufkunu genişletemeyeceğini” söyledi ve öğrenme ortamını sınıfın dört duvarına hapsetmeyen yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bakan Tekin, “Okul Dışı Öğrenme Ortamları” projesinin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni desteklediğini belirterek, projenin öğretmenlerin elini güçlendiren dijital bir altyapı sunduğunu ve platformda 5 binden fazla mekanın kayıtlı olduğunu açıkladı.

Bakan Tekin, Türk dünyasıyla entegrasyon için çaba gösterdiklerini ve tarihin, kültürün, medeniyetin öğrenme sürecinde önemli bir yer tutması gerektiğini ifade etti. Projenin hayata geçmesine katkı sağlayanlara teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı.


Benzer Haberler
Anaokullarında müdür görevlendirilmesine ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de
Anaokullarında müdür görevlendirilmesine ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de
Aile Eğitim Programı ile 1,1 milyon kişiye eğitim verildi
Aile Eğitim Programı ile 1,1 milyon kişiye eğitim verildi
TÜRMOB Sınav Duyurusu
TÜRMOB Sınav Duyurusu
Ramazan Ayı Etkinlikleri ve Milli Değerler
Ramazan Ayı Etkinlikleri ve Milli Değerler
TSE ve YÖK Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
TSE ve YÖK Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
2026-YKS Başvuru ve Uygulama Takvimi
2026-YKS Başvuru ve Uygulama Takvimi
Söz Haber Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SÖZHABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması