Bakan Hulusi Akar, Kosova Savunma Bakanı ile Savunma Sanayi Yatırımlarını Görüştü

featured

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Hulusi Akar, Kosova’da gerçekleşen KFOR devir teslim töreninin ardından Kosova Savunma Bakanlığı’nda askeri törenle karşılandı. Daha sonra, Akar, Kosova Savunma Bakanı Maqedonci ile bir araya geldi. Görüşmeye, Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da katıldı.

Savunma Sanayi Yatırımları Ele Alındı

Görüşme sırasında, Kosova Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yakın zamanda hayata geçmesi beklenen **savunma sanayi yatırımları** konusunun ele alındığı bildirildi. Maqedonci’nin, Akar’a ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği ve Kosova’nın istikrarı ve güvenliği açısından Türkiye ile sürekli işbirliğinin önemini vurguladığı ifade edildi.

Türkiye-Kosova İlişkileri Güçleniyor

Bakan Akar’ın Kosova ziyareti, iki ülke arasındaki savunma alanındaki işbirliğini ve ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Türkiye, Kosova’nın istikrarı ve güvenliğine verdiği önem doğrultusunda, savunma sanayi konusundaki tecrübesini paylaşmaya ve işbirliğini artırmaya devam ediyor. Bu görüşmenin ardından, Türkiye-Kosova ilişkilerinin daha da derinleşmesi bekleniyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız