Avalanche’deki Son Gelişmeler ve AVAX Fiyat Beklentileri

featured

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, 2021 yılının en popüler kripto para birimlerinden olan Avalanche (AVAX) ve yaşadığı son gelişmeler ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

 

Avalanche Son Gelişmeler

 

AVAX fiyatındaki artışın arkasındaki son gelişmelerden birisi, Avalanche blok zincirinin geliştirilmesini destekleyen bir ekip olan Ava Labs tarafından, Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) finansmanının güvenlik, hız ve doğruluğunu artırmak için danışmanlık firması Deloitte ile bir ortaklık kurduğunu belirten bir duyurunun ardından geldi. Yapılan açıklamalara göre Deloitte, Avalanche blok zincirini daha verimli afet yardım platformları oluşturmak için kullanacak.

 

Buna ek olarak her ikisi de akıllı sözleşme yeteneklerine sahip olduğundan, Avalanche genellikle Ethereum ile karşılaştırılıyor ve hatta Ethereum rakibi olarak değerlendiriliyor. Blok zincirinde bir dizi talimatı yerine getiren akıllı sözleşmeler veya kod koleksiyonları, merkezi olmayan finansın veya DeFi’nin, uygulamaların ve NFT’lerin çalıştırılmasında çok önemlidir.

 

Bu noktada Avalanche, Ethereum’dan daha düşük ücretlerle daha hızlı işlem yapmayı hedefliyor. Bitwise Asset Management’ın baş yatırım sorumlusu Matt Hougan da konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Deloitte anlaşmasıyla ilgili Avalanche’i dönüştürecek özel bir şey olmamasına rağmen bu, Avalanche’ın uzun vadede Ethereum ve diğer çok amaçlı blok zincirlerle rekabet etmek için doğru bileşenlere sahip olabileceğinin bir işaretidir” ifadelerini kullandı.

 

Dolayısıyla Avalanche’in Deloitte ile yaptığı anlaşmanın özellikle zamanlaması çok önemliydi. Çünkü tam Ethereum ağında işlem ücretleri çok fazla artmışken Avalanche önemli ortaklığını duyurdu ve bu da AVAX fiyatını yukarı çekti.

 

AVAX Fiyat Beklentileri

 

AVAX fiyatı piyasada düşüşlerin yaşandığı bir dönemde arka arkaya rekorlar kırarak ilerledi ve son olarak CoinTürk adlı kripto para haber ve Bitcoin haber sitesinde de belirtildiği gibi 147 dolar ile kendi ATH’sini belirledi. Analistlere göre bu noktadan sonra AVAX’ın ilk hedefi 150 dolar ve ikinci hedefi de 180 dolar olacak.

 

Ancak bu yükseliş öncesinde AVAX’ın bir miktar düzeltme yapabileceği ve konsolide olabileceği ifade ediliyor. Konsolidasyonun yukarı yönlü kırılımı yeni rekorları radara dahil edecek. Ancak eğer konsolidasyon aşağı yönlü bozulursa AVAX fiyatında bir süre daha aşağı yönlü hamleler görülebilir.

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!