Asgari Ücret Görüşmeleri Başlıyor: Milyonlarca İnsanın Beklentisi

featured

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları 11 Aralık’ta Başlıyor

Yaklaşık 7 milyon kişiyi etkileyen asgari ücret görüşmeleri için geri sayım başladı. Çalışanlar, yeni asgari ücretin ne olacağını merakla bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 15 üyeden oluşan bir kurul, 11 Aralık saat 14.00’te toplantılarına başlayacak.

Toplantılar Aralık Ayı Boyunca Devam Edecek

Görüşmelerin ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek ve yol haritası belirlenecek. İkinci toplantı Türk-İş’te işçi tarafını temsil edecek. Üçüncü toplantı ise işveren tarafı olan TİSK ev sahipliğinde yapılacak. Görüşmeler, aralık ayı boyunca devam edecek ve son toplantıda yeni yılda geçerli olacak asgari ücret açıklanacak.

Asgari Ücretin Belirlenmesinde Hangi Faktörler Dikkate Alınıyor?

Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde enflasyon, geçinme endeksleri ve genel ücretler seviyesi gibi faktörler dikkate alınıyor. Temmuz ayında yapılan ara zamla birlikte asgari ücret yüzde 34 artarak net 11 bin 402 liraya yükselmişti. Yapılacak zam, diğer ücretler üzerinde de etkili olacak.

Uzmanlar, Toplantının Bir Veri Paylaşımı Olacağını Söylüyor

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber’de yaptığı değerlendirmede, toplantının büyük olasılıkla tarafların geçinme endeksleri, ekonomik ve sosyal durum, ücretlerin genel seviyesi gibi verileri paylaşacağı bir toplantı olabileceğini söyledi. İlk toplantıdan kesin bir rakam beklememek gerektiğini ve rakamların sonraki toplantılarda dile getirileceğini ifade etti.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!