Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Serhat Akın Saldırısı Şüphelileri Hakkında İddianame Hazırladı

featured

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Serhat Akın Saldırısı Soruşturmasını Tamamladı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, eski milli futbolcu Serhat Akın’ın Beykoz’da silahlı saldırıya uğramasına ilişkin yürütülen soruşturmayı tamamladı. 7 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

İddianame İle İstenilen Cezalar Belli Oldu

İddianamede, şüphelilerden E.Ü ve O.M. hakkında “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, H.Ş. için de “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüse azmettirmek” suçundan aynı ceza isteniyor. Y.G, İ.T ve M.A’nın ise “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüse yardım” suçundan 6,5 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. O.D. için ise “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet suçlarından 14 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Serhat Akın: Ameliyat ve Duyguları

Serhat Akın, Twitter hesabından saldırının ardından ameliyat olacağını ve durumunun ciddiyetini paylaştı. “Ameliyat saat 14:00’da. Uzun ve zor bir ameliyat olacak! Bir daha yürüyebilir miyim bilmiyorum Allah büyük o biliyor. Hastaneye gelmeyip, telefonla beni de aramadan, Serhat’a geçmiş olsun “ama” bizi çok eleştiriyordu diyen!!!! Vurulmadan 2 gün önce az kaldı diye mesaj atana bedduam belki tutmaz ama annem babamın iyi olmayan dilekleri tutar buna eminim. Allah’a emanet.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul Anadolu 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletildi. Saldırıya ilişkin soruşturma ve yargılama süreci devam ediyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız