Irak’ın Musul kentinde Özel El-Hadba Üniversitesi bünyesinde ilk Türkçe bölümü açıldı. Ücretsiz Temel Türkçe Kursu da başlayan bölümde ilk 24 saatte 90 öğrenci kayıt yaptırdı.
Irak’ın Musul kentinde, Özel El-Hadba Üniversitesi bünyesinde yükseköğretim düzeyinde ilk Türkçe bölümü bugün düzenlenen bir törenle açıldı. Dil ve Çeviri Merkezi çatısı altında faaliyet gösterecek bölümde ayrıca ücretsiz Temel Türkçe Kursu başlatıldı. Yeni bölümde katılımcıların dil becerilerini geliştirmeleri, iletişim yeteneklerini artırmaları ve Türk kültürünü tanımaları hedefleniyor. El-Hadba Üniversitesi’nin üçüncü katındaki 1 numaralı salonda başlayan kurslara, üniversite öğrencileri ve Türkçe öğrenmek isteyen tüm vatandaşlar ücretsiz katılabilecek.
Açılış töreninde konuşan Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Serhad Varlı, Türk Dili bölümünün Türkiye ile Irak arasındaki bağları güçlendireceğini belirtti. Varlı, merkezin öğrenci kayıtlarına başladığı ilk 24 saatte 90 öğrencinin kayıt yaptırdığını duyurdu. Bu ilginin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Varlı, Hadba Üniversitesi’nin Musul’daki köklü özel üniversitelerden biri olduğunu vurguladı.
Musul’da yakında Yunus Emre Kültür Merkezi’nin de faaliyete geçmesi bekleniyor. El-Hadba Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Suphi el-Abbas, Türkçe bölümünün, bu yılın başında Tokat ile Musul arasında imzalanan Kardeş Şehir Projesi kapsamında atılan adımlardan biri olduğunu ifade etti. El-Abbas, anlaşmayı genişleterek 2027’de tamamen hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Musul’da ilk kez yükseköğretim düzeyinde açılan Türkçe bölümünün, Türkiye ile Irak arasındaki eğitim ve kültürel iş birliğini geliştirmesi bekleniyor.